miércoles, 9 de mayo de 2007

Una copa de més o dir el que més convé en cada moment?

L’expresident José Maria Aznar, va rebre dijous passat la medalla de l’acadèmia del Vi de Valladolid. Durant l’acte va deixar anar unes polèmiques paraules sobre la llei que prepara el govern de prevenció del consum d’alcohol i sobre les campanyes contra els accidents de trànsit. Aznar va afirmar que a ell no li agrada que li diguin que no pot anar a tanta velocitat, que no pot menjar hamburgueses i que se li prohibeixi beure vi. També va afegir: “és com els cartells que posen que no poden conduir per nosaltres, qui els ha demanat que ho facin?”
Aznar també va afirmar que la feina dels governants no és posar-se en el que fa la gent, sinó facilitar que les persones i les empreses puguin desenvolupar-se. Potser, i dic potser perquè no és una opinió sinó una reflexió, caldria recorda-li que precisament posar-se en el que fa la gent podria haver estat una de les causes de la caiguda del PP del govern? Ell reclama llibertats? Cal recordar-li que el seu partit de dreta va mostrar, a ulls de molta gent, una concepció centrista incapaç d’entendre la situació catalana i basca? Que va donar suport a la guerra d’Iraq? I la llibertat d’informativa a la qual teníem dret a accedir els ciutadans sobre l’11-M i que ell va intentar impedir amb finalitats electorals?
Conduir havent begut o fer-ho a gran velocitat és condemnable ja que per damunt de la llibertat individual per fer amb el seu cos el que li sembli, té preferència la seguretat de tots els ciutadans, governs com el que ell va presidir van modificar i van fer complir les normes de seguretat per reduir les morts a la carretera. Llavors ara que passa? S’ha de dir el que més convé segons la situació i el moment?

No hay comentarios: