miércoles, 2 de mayo de 2007

Islamització del vestit

La televisió Iraní ha llençat una campanya en la que gairebé tots els entrevistats pel carrer asseguren estar a favor de la vestimenta islàmica.
El país ha iniciat una campanya d’avisos i detencions contra maneres de vestir “indecents” i, com no podia ser d’altra manera, les dones són les més afectades. 10.159 persones han rebut avisos, d’aquestes només 67 són homes. La campanya coincideix amb l’arribada de la calor i pretén una islamització de l’aspecte físic. Un tallat de cabell atrevit, un mocador que no tapi el serrell ... són estils no acceptats pels governants del país. A tot això cal afegir-hi que un grup d’experts, psicòlegs i sociòlegs han afirmat que les dones que no vesteixen d’acord al model indicat pateixen un desordre mental que les porta a no creure’s ningú, i per tant volen reafirmar la seva personalitat a través de la bellesa.
És indignant que al segle XXI encara hi hagi països i governs tan masclistes i atraçats ideològicament, com pot el govern d’un país decidir la roba que s’ha de posar la població? Com pot la televisió del país recolzar aquesta campanya? Com és pot tractar a les dones d’un país no conforme amb aquestes normes de malaltes mentals? Potser perquè tenen por de veure que la dona pot ser tant valenta i intel·ligent com l’home?
El govern es podria plantejar qui és realment el que pateix desordres mentals en un país on et poden detenir per ensenyar els cabells.

No hay comentarios: