lunes, 21 de mayo de 2007

Mala imatge? Causes evidents

“Ponga un pepero en su vida y verá que las cosas no son tan malas” Aquesta és la frase que Daniel Sirera, secretari executiu de comunicació del PPC i portaveu adjunt del Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya al Parlament, va dir referint-se al tema de la imatge del Partit Popular a Catalunya. Sirera, afirma que ser del PP pot portar a la ruïna el teu negoci si vius a Catalunya o el País Basc, aquesta és la causa que fa que en molts llocs els sigui difícil formar llistes amb gent del mateix poble o ciutat.
Segons Sirera, el Partit Popular no és un partit anticatalà i per això no entén la situació en la que es troba aquest a Catalunya, ni perquè hi ha aquest rebuig cap a les persones que manifesten públicament la seva tendència cap al PP.
Si fa set anys que el PP no guanya unes eleccions a Espanya, si la situació del PP al País Basc és molt semblant o fins i tot pitjor a la de Catalunya, i si el PP té una imatge molt dolenta per bona part de la població és perquè alguna cosa passa, i probablement és l’explicació a aquesta situació. Aquesta explicació és la que haurien de buscar i intentar arreglar si és que volen interessar-se més per les preocupacions de la població que per ells mateixos, tal com va afirmar Sirera en una roda de premsa a la Universitat Pompeu Fabra el passat dijous.
Potser per ajudar-los una mica a trobar l’explicació caldria recordar-li que, encara que al País Basc i a Catalunya històricament hi ha hagut una ideologia molt forta de nacionalisme i independentisme, el seu partit ha contribuït, i molt, en la seva pròpia imatge. El seu partit de dretes està mostrant dia a dia una concepció centrista incapaç d’entendre la situació catalana i basca, el seu partit va donar suport a la guerra d’Iraq contribuint així a la mort de molts civils, va intentar negar el dret dels ciutadans a estar informats sobre la veritat dels atemptats de l’11-M amb finalitats electorals. Un partit on els seus màxims líders mostren uns ideals de no al separatisme i tancats a les llibertats, un líders, les declaracions dels quals cada dia sorprenen més; com pot ser que el president d’Honor del PP, José Maria Aznar digui que a ell no li agrada que li diguin quantes copes de vi pot veure i a quanta velocitat pot anar? com pot ser que Angel Acebes encara dubti avui sobre l’autoria de l’11-M? Com pot ser que neguin el dret a l’adopció a un matrimoni homosexual quan hi ha milers de nens abandonats pel món? Aquestes i moltes més són les causes de la situació del PP a Catalunya, causes evidents que demostren que la dreta espanyola actual no difereix tant de la dreta espanyola de fa 70 anys.

No hay comentarios: