lunes, 14 de mayo de 2007

Girona fa olor de flors

Els diaris gironins, El Punt i el Diari de Girona, han omplert aquest cap de setmana pàgines sobre la 52a edició de Temps de Flors, una festa que els toca de ben a prop a ells per fer-ne ressò. I és que Girona està més maca que mai. Des de dissabte passat i fins el pròxim diumenge 20 de maig si passeges pel casc antic sentiràs unes olors que provenen de jardins, flors, decoracions i exposicions de tota mena.
El primer cap de setmana de Temps de Flors ha servit per omplir Girona de gom a gom de parelles, de famílies, de grups d’amics, de turistes i curiosos que han volgut acostar-se a la capital del Gironès per veure un cop més l’exposició de flors. Esglésies i patis particulars on, un cop a l’any, s’hi pot accedir i contemplar uns jardins i decoracions propis de professionals, l’església de Sant Martí, el seminari, els jardins de la Francesca, del Doctor Figueres o el pati dels Alemanys en són exemples preciosos.
Al voltant de tota aquesta exposició, com no, la vessant comercial i política de la festa, botiguers que intenten fer “l’agost” amb els turistes, organitzacions amb finalitats de donar a conèixer els seus objectius, com la plataforma de suport a Núria Pòrtulas, la gironina detinguda per presumpte pertinença a banda armanda, actuacions teatrals i musicals com les de Quimi Portet, demostracions de formacions de bonsais al Museu d’Història, mostra de vestits de paper a la seu de l’ADAC i exposicions a galeries. Però aquí no s’acaba tot, aquest any més que mai, els alcaldables gironins s’han deixat veure pel barri vell en motiu de les pròximes eleccions del 27 de maig. Així doncs un cúmul “d’ofertes” i situacions que han aprofitat un cap de setmana magnífic per treure profit d’una festa, que com altres d’avui en dia, està perdent els seu costat festiu per introduir-hi la part comercial i política.

No hay comentarios: