martes, 29 de mayo de 2007

L’alcalde de Barcelona no és el de Catalunya. (DdG)

Així és com titulava l’editorial del diumenge 27 el Diari de Girona. I és que “els de comarques” com ens diu la gent de Barcelona a tots aquells que som de fora de Barcelona no estem gaire contents amb el tracte que han donat els mitjans públics a la campanya electoral. Aquells ciutadans, de fora de Barcelona, que només s’hagin informat de la política catalana a través de Catalunya Ràdio o TV3, els únics candidats dels que han escoltat propostes han estat de l’Hereu, d’en Trias, d’en Portabella..., però les seves butlletes no han estat les que s’han trobat quan han anat a votar al col·legi electoral del seu poble.
Per informar-nos de com estava l’ambient electoral al nostre poble o dels pobles més propers hem hagut de recórrer a diaris locals i a informacions de persones involucrades en algun partit.
Estem parlant d’unes eleccions municipals, i si bé tots sabem que el ressò que poden tenir unes eleccions Barcelona no es pot comparar amb el ressò que pugui tenir un poblet petit, crec que s’hauria d’haver tractat el tema d’una manera més “justa”.
Que el nombre d’habitants d’un poble o ciutat sigui significatiu no vol dir que li puguem restar importància a tots aquells pobles o ciutats que no arribin a “l’alçada” de Barcelona.
Els resultats del diumenge a la nit, tres quarts del mateix. Per poder saber quants regidors havien sortit de Convergència al teu poble o voltants sense haver d’esperar dues hores davant la televisió havies d’anar llegint els cairons o posar TVGi.
Per això vull dedicar unes línies a explicar els resultats al meu poble, Santa Coloma de Farners. L’alcaldable per convergència (Antoni Solà) ha guanyat per tercera vegada les eleccions municipals a la capital de La Selva, ha guanyat amb un clar avantatge respecte els altres candidats. Després de molts esforços i moltes traves per part d’altres alcaldables, els resultats ha estat els següents:
CiU: 7 regidors
PSC: 3 regidors
ERC: 3 regidors
ESC (ICV): 1 regidor
PP: 0
Colomencs pel canvi (CPC): 3 regidors.
Des de les últimes eleccions Santa Coloma ha passat de tretze a disset regidors degut a l’augment de la població. Va passar pel col·legi electoral el 57% de la població. Com a novetat d’aquesta candidatura destaca l’aparició d’una llista independent (Colomencs pel Canvi) impulsada pers antics simpatitzants de Convergència enemistats amb Solà.
Si el que ha passat els últims dies amb aquests candidats hagués passat a Barcelona segurament hauria omplert pàgines de diaris:
- Un grup independent de CiU que sorgeix per enemistats dins el partit té una candidata que va repartir flors per les nenes del Club de Patinatge exceptuant una nena, per tenir un familiar a un altre partit polític, patètic i indignant.
- Aquest mateix partit ha obtingut 3 regidors que no s’haurien tret si la gent hagués sabut qui hi havia al darrera. El grup té al darrera un conegut empresari de la població que va deixar al carrer a desenes de persones, actualment encara està patint les conseqüències del boicot als altres negocis que té. Convenia que aquest nom no surtís a la llista del programa.
- Però aquesta no és la única cara amagada d’aquest partit. L’excandidat popular a Santa Coloma que es va veure “convidat” a abandonar el partit per desavinences amb la candidata del mateix partit a Girona, també també estar al darrera d’aquesta llista.
- Quan els membres de la llista de convergència repartien pel poble els seus programes, algú es va dedicar a recollir-los de segons quins carrers de la població.
- El dia de les eleccions tots partits es vigilaven els uns als altres perquè a Santa Coloma els intents de “trampes” són freqüents, tot i això es van trobar alguns sobres amb les paperetes ja a dins.

Aquest són alguns exemples de la tensa situació que ha viscut Santa Coloma els últims dies, però finalment ha guanyat un partit i una gent que ha fet molt pel poble, que ha treballat perquè habitants de Santa Coloma pugui gaudir dels nous serveis de la població tot i els esforços per part d’altres partits per imposar traves a l’hora de l’aprovació de propostes i nous projectes.

No hay comentarios: