lunes, 7 de mayo de 2007

Sarcozy compleix el seu somni

“Ser generosos, ser fraternals, donar la mà als que ens han donat confiança per donar una imatge d’una França Unida”, això és el que ha demanat Nicolas Sarcozy als seus militants, partidaris i votants.

Una mica més de dos milions de vots és el que ha separat al candidat conservador, a les eleccions franceses, de la candidata socialista Ségolène Royal a la segona volta. Amb una participació del 84’78% que gairebé bat rècords històrics a França, Sarcozy s’ha endut un 53’06% i Royal un 46’94%.
El sisè president de la V República té l’objectiu de “tornar als francesos l’orgull de ser francesos”, per altra banda, la seva rival, “la Zapatera”, com ja se la coneix, tot i aconseguir un elevat percentatge va reconèixer la derrota i es va comprometre a renovar l’esquerra.

Mentre a la plaça de la Concòrdia, molt a prop de l'Elisi, milers de persones començaven a congregar-se per celebrar la victòria de Sarkozy, Ségolène Royal compareixia davant els militants socialistes a la Casa de l'Amèrica Llatina de París.
A la plaça de la Bastilla, on l'esquerra celebra tradicionalment les seves victòries, es va congregar un centenar de manifestants contra Sarcozy, on també hi van haver alguns enfrontaments amb la policia.

Sarcozy ha complert el seu somni d’arribar a ser president de la República francesa però la voluntat de donar una imatge d’una França unida només serà això, una imatge que segurament li costarà molt d’esforç i diners en campanyes, perquè el número de vots aconseguits pel partit socialista no és pas poc i la divisió entre la dreta i l’esquerra francesa s’ha fet palesa i evident entre els ciutadans.

No hay comentarios: