martes, 24 de abril de 2007

Sant Jordi, cultura, negoci o política?

Sant Jordi és la Festa Nacional de Catalunya, una festa que recorda una llegenda que a tots ens van explicar a l’escola de petits. És un dia per passejar, per estar amb les persones estimades, per gaudir d’una de les festes més emblemàtiques de Catalunya, per mirar i regalar llibres i roses.
Aquest esperit, desgraciadament, es va perdent amb els anys, cada vegada més veiem amb impotència com la festa es converteix en un fet polititzat i en un negoci on centenars d’escriptors (de la professió o no) competeixen per el ressò mediàtic que puguin tenir els seus llibres i ells mateixos. El problema és però que aquest fet es veu alimentat pels mitjans de comunicació.
Si mirem la fotografia de la portada d’avui del diari Avui observem com 7 escriptors són fotografiats amb un “frankfurt de rosa” simbolitzant la trobada internacional d’editors que es farà a Frankfurt al mes d’octubre (explicat a l’interior del diari). Aquesta és la foto més destacada del dia per posar a la portada? I les Rambles, i els enamorats, i les roses, i els llibres? No s’han parat a pensar que potser no tothom sap a què es refereix la fotografia o simplement no els interessa? Aquest Sant Jordi, a poc més d’un mes de les eleccions municipals, s’ha convertit en una lluita per part dels polítics per aconseguir protagonisme, sortir a les fotografies... i en una festa comercial com moltes altres festes tradicionals.

No hay comentarios: