martes, 17 de abril de 2007

L'aeroport de Girona

La setmana passada l’aeroport de Girona va celebrar el seu quarantè aniversari, en aquests quaranta anys l’aeroport ha patit molts canvis.
El record més antic que en tinc deu ser de fa uns deu o dotze anys quan el meu pare va decidir portar-nos (a la meva germana i a mi) a veure l’aeroport. Recordo una pista molt gran i buida, ningú enlloc, només una avioneta petita en un racó aparcada, un silenci que feia por, cap cotxe enlloc, era un aeroport mort on només s’hi feien algunes pràctiques d’aviació i on només arribaven alguns vols a l’estiu. La gent es referia a l’aeroport com una despesa inútil i lamentava que no pogués estar a l’alçada d’altres aeroports europeus.
Avui però, no és ni de bon tros així, podem veure com el canvi que ha patit aquest aeroport és abismal, s’ha convertit en una nova i molt important porta d’entrada de turistes a la Costa Brava. Si passegem per l’aeroport veiem maletes, botigues, avions, molts cotxes mal aparcats perquè l’espai s’ha fet petit, però sobretot gent, molta gent que fan que l’aeroport de Vilobí estigui ple de vida. Aquest fet és en bona part gràcies a la instal·lació de la base de vols de baix cost Ryan Air. Si per un costat podem posar en qüestió les tècniques publicitàries que utilitza l’empresa per promocionar-se i desprestigiar altres empreses també crec que s’ha de reconèixer que han fet “posar les piles” a més d’una empresa a reduir els seus preus i permetre així que viatjar ja no sigui un luxe que només es puguin permetre alguns sinó que tots ho poguem fer més sovint i a un cost més econòmic.

2 comentarios:

Unknown dijo...

És ben veritat que l'aeroport de Girona ha ressorgit en els últims 5 anys. Els gironins podem disposar d'un dels aeroports que ha apostat més fort l'empresa Ryanair. Aquest fet ha provocat que molta gent (tant espanyols com europeus)passin per l'aeroport per poder enllaçar amb altres avions.
Aquesta crescuda espectacular ha fet obrir els ulls a altres companyies aèries que també han decidit que els seus vols no arribin només a Barcelona, sinó que també tinguin una parada a Girona.

Gràcies a tots aquests canvis la Costa Brava i tot el gironès en general han experimentat un boom turístic que ha repercutit favorablement en els ingressos. Ara només ens queda esperar que l'Ajuntament de Girona i els respectius pobles costaners es posin les piles per aconseguir captar a un turista de qualitat i respectuós amb l'entorn.

La Helen també fa blogs dijo...

El divendres passat vaig estar-hi i Déu n'hi do com ha canviat. Encara recordo que cutre que era quan hi anava de petita amb els meus pares! Tu també havies estat a un restaurant d'on es veia com s'enlairaven els avions?