jueves, 19 de abril de 2007

Injustícies

Un nou cas de violència amb armes de foc als Estats Units ha commocionat a tot el món. Un estudiant de 23 anys va matar a 33 persones i en va ferir una vintena a la Universitat de Virgina Tech, a Blacksburg.
El primer que vaig pensar quan vaig saber la noticia va ser en la Sandra, una amiga que vaig conèixer quan estudiàvem Publicitat i Relacions Públiques a Girona. La Sandra està estudiant anglès a Virgina Tech, després de rebre la seva resposta vaig saber que ella, per sort, es trobava a un altre campus en el moment dels fets, al campus Loundon. En el mail m’explicava que els estudiants de Virginia Tech estan molt afectats pels fets i que és una injustícia que morin persones innocents pels problemes personals i psicològics d’una persona.
Aquest fet torna a obrir el debat sobre la facilitat d’aconseguir armes als Estats Units, un país on el dret a la possessió d’armes té molt poques restriccions i està plenament reconegut per llei, fet incomprensible per part de molts països.
Vivim en una món on desgraciadament encara hi ha discriminacions de raça, sexe, religió i molts fanatismes, per això crec que seria imprescindible un control exhaustiu sobre la venda d’armes de foc, un test psicològic que pugui determinar o almenys pugui acostar-se a la personalitat de cada comprador, encara que només sigui perquè no es repeteixin desgràcies com aquesta o la de Columbine.
El senyor Bush, si és que se li pot dir senyor, que ho dubto, és l’únic, com a president d’EUA, que pot aturar aquesta situació posant restriccions a la venda d’armes al seu país, té prou feina per arreglar aquest i altres aspectes del seu país com per preocupar-se per altres països pels quals no crec que en sigui un exemple a seguir.

2 comentarios:

ESTER dijo...

El tema de ler armes a Estats Units per mi és molt més complex del que sembla.
Que les armes estiguin legalitzades als Estats Units vé de molts anys endarrera, podriem dir segles,fins i tot. En el passat no era el govern qui protegia les propietats i les persones dels delinqüents sinó tot el contrari, havia de ser la gent la que es protegis dels lladres o dels possibles problemes que poguessin sorgir a la seves terres. Per aquest motiu, crec, la mentalitat dels americans és molt diferent a la nostra; Per ells són les mateixes persones que s'han de protegir a ells i a als seus i no pas el govern. Partint d'aquesta afirmació és del tot lògic que tinguin legalitzades les armes;Suposant que no les hi tinguessin de legalitzades, la seva deducció seria:si els possibles delinqüents poden aconseguir les armes, al mercat negre, i nosaltres no en tenim qui ens protegirà a nosaltres i a la nostra familia,tot això tenint present la seva mentalitat de que cadascú s'ha de protegir per ell mateix. Jo no estic a favor de la legalització d'armes,però per deslegalitzar-les a Estats Units hi hauria d'haver un canvi de mentalitat per part dels americans i això crec que és molt difícil. Aquesta situació no és culpa de cap persona en concret sinó de la història d'un país.

Unknown dijo...

La possessió de les armes a Estats Units és un tema que ens sembla a la majoria de la població europea una realitat inexplicable. El fet que ha passat aquests dies a Virgínia Tech o el cas de Columbine són un exemple clar que la situació no és sostenible. Qualsevol conflicte, pot esdevenir una catàstrofe sense que la policia pugui fer-hi res en molts casos ja que quan arriben en el lloc dels fets el mal ja està fet com ha passat a Virgínia.
Fins que la indústria armamentística no financiï campanyes polítiques i no sigui patrocinada pels capataços que remenen els fils de la política americana malauradament haurem de continuar veient com a espectadors passius fets tan terribles com el que ens ha conmocionat aquests dies.